Danskere på Forbes prestigefyldte lister

Forbes

Forbes er et anerkendt amerikansk erhvervsmagasin, der primært skriver om økonomi-, industri-, investering- og marketingsrelaterede emner. Magasinet gør noget ud af at fremhæve personer, der har opnået succes og velstand indenfor businessverdenen. Derfor offentliggøres der hvert år forskellige lister i magasinet, der eksempelvis rangerer verdens rigeste mennesker eller anerkender unge europæiske talenter.

Den berømte dollarmilliardærliste

Denne liste rangerer de personer i verden, der har en formue på over 1 milliard amerikanske dollars. I dette års udgave af listen er der 2153 milliardærer på listen, hvilket faktisk 55 personer færre end ved sidste år optælling. Alligevel er det lykkes 10 danskere komme på listen i år.

De danske dollarmilliardærer

De 10 danskere er forskelligt rangeret på listen og ligger der af forskellige årsager. Nogle har stiftet succesfulde firmaer, mens andre er arvinger af enorme formuer. Disse 10 danskere er:

  1. Anders Holch Povlsen
  2. Niels Peter Louis-Hansen
  3. Kjeld Kirk Kristiansen
  4. Sofie Kirk Kristiansen
  5. Thomas Kirk Kristiansen
  6. Agnete Kirk Thinggaard
  7. Lars Larsen
  8. Martin Møller Nielsen
  9. André Kasprzak
  10. Anna Kasprzak

Den øverste af danskerne er manden Anders Holch Povlsen, der står bag Bestseller, og med sin formue på 6,4 milliarder dollars ligger han  på en 252. plads på listen.

Placeret som nr. 325 har vi Niels Peter Louis-Hansen. Han har som arving af Coloplast en formue på 5,4 milliarder.

På listen findes også Lego-arvingerne Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre børn, Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.

30 under 30 – Europa

Udover milliardærlisten har Forbes en anden omtalt liste, der hedder ”30 under 30 – Europa.” Listen omhandler Europas største talenter under 30 år og fordeler sig over 10 kategorier, der spender vidt i indhold. 10 unge danskere har i år fortjent en plads på denne liste inden for hver deres felt.

De unge danskere på 30 under 30-listen

En af danskerne på denne liste er Mads Andreas Olesen, som er en af iværksætterne bag Blue Energy. Han beskriver det selv som et klimavenligt energiselskab, idet de fokuserer på at bruge bæredygtige energikilder.

Mads Fibiger har også en plads på den nyeste ”30 under 30”-liste. Han er 27 år gammel og står bag Organic Basics. Han startede sit firma i frustration over det manglende fokus i Danmark på bæredygtigt undertøj.

Rasmus Borregaard Winther har en plads på listen på grund af sine evner i gamerverdenen. Selvom han kun er 19 år gammel spiller han League of Legends på professionelt plan for G2 Esports. Han er hermed den yngste dansker på listen.

På listen findes også Niels Fibæk-Jensen, medstifter af Matter, Camilla Hesselund Lastein, grundlægger af Lix, Pascar Sivam og Vasilij Brandt, der har stiftet urvirksomheden Nordgreen, Anders Krohn, der er medstifter af kommunikationsplatformen Aula, Henrik Hagemann, medstifter af biomaterialevirksomheden CustoMem, samt Fatima Al-Zahraa Alatraktchi, som har udviklet PreDiagnose.

En stor anerkendelse

Forbes prestigefyldte lister er meget betydningsfulde i erhvervsverdenen. Det er derfor en enorm anerkendelse at få en plads på en af disse lister. Især som ung iværksætter kan det være altafgørende at få den slags omtale i et så anerkendt magasin.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *