Det er lettere end nogensinde at låne penge

Online lån

I dag har vi flere muligheder end nogensinde før for at låne penge. Det er muligvis også dette faktum, der afspejler sig, når danskerne låner mere end på noget andet tidspunkt i historien. Vi låner ganske enkelt mere, fordi det både er blevet nemmere og mere tilgængeligt at låne penge. Men hvad er det egentlig, der gør, at det er lettere at låne penge nu end før?

Hvorfor er det nemmere at låne penge nu end før?

Når det er nemmere end nogensinde før at låne penge, skyldes det først og fremmest de mange online lånemuligheder, der er kommet til inden for de seneste år. Hvor kan jeg låne penge? De online lånemuligheder repræsenterer et alternativ til de traditionelle banklån, som ellers har været den absolut dominerende lånemulighed hidtil. De online lånemuligheder gør ikke alene, at der er flere muligheder for at låne penge, de gør det også i praksis nemmere at låne i kraft af deres hurtigere låneprocesser og færre krav til låneren.

Med online lån er det i praksis blevet muligt at låne penge med få klik. Klikker du dig ind på en online låneudbyders hjemmeside, kan du ved at angive ganske få oplysninger om dig selv og det ønskede beløb i løbet af få minutter sende en låneansøgning af sted, som herefter i kraft af IT-baserede behandlingssystemer kan godkende eller afvise din låneansøgning i løbet af få sekunder. Det betyder, at man som online låner kan have det lånte beløb til rådighed på sin bankkonto senere samme dag, som låneansøgningen er sendt af sted.

Hvad vil det sige at låne uden sikkerhed?

En anden faktor, som har gjort det nemmere at låne penge end nogensinde før, er det faktum, at de online låneudbydere som oftest stiller væsentligt færre krav til deres lånere, end banker gør, når en privatperson optager et banklån. En af de vigtigste faktorer, som har gjort det nemmere er låne, er muligheden for at låne uden sikkerhed.

Når en privatperson ønsker at optage et større lån i en bank, er der som regel krav om, at vedkommende skal kunne stille sikkerhed for sit lån. Det betyder, at man skal kunne bevise over for banken, at man uanset hvad vil være i stand til at tilbagebetale det lånte beløb – også i tilfælde af, at man af den ene eller den anden årsag ikke er i stand til at tilbagebetale det på almindelig vis. At stille sikkerhed for sit lån betyder i praksis, at man så at sige sætter en eller flere ejendele af økonomisk værdi i pant. Det kan være en bil eller måske et hus. Er man ikke i stand til at tilbagebetale sit lån på almindelig vis, kan banken således opkræve den pågældende værdi i kraft af de ejendele, man har stillet som sikkerhed for lånet.

Når du kan låne uden sikkerhed hos de fleste online låneudbydere, betyder det derfor, at du ikke skal kunne bevise over for låneudbyderen, at du kan tilbagebetale dit lån. Det skaber mindre dokumentarbejde og gør lånene tilgængelige for flere mennesker.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *