E-handel i flot fremgang

Danskerne udlever i højere og højere grad deres shoppegen fra den anden side af en computerskærm. Her skal man nemlig hverken stå i kø eller mase sig igennem smalle gange. Fra arbejdet, toget eller dagligstuen kan du nemlig finde lige præcis de varer, du ønsker, sammenligne priser og smide dem i kurven – alt sammen i ro og mag og lige præcis, når det passer dig. Det passer tilsyneladende danskerne så godt, at de i 2016 shoppede rekordmeget på internettet.

 

E-handel slår rekorder

 

2016 blev året, hvor danskernes e-handel slog tidligere rekorder. Der blev nemlig handlet for hele 111 milliarder danske kroner, hvilket er cirka 16 procent mere end i 2015. Internethandel er bekvemmeligt, fordi man selv er herre over, hvornår man vil handle, men udviklingen skyldes også noget andet. Det høje antal e-handler kan nemlig også tilskrives, at stadig flere og flere fysiske butikker går online, og nye webshops dukker op. Med andre ord har danskerne et udvalg, der hele tiden vokser, og der er derfor rigeligt med tilbud at bruge pengene på.

 

Butikkerne er altid ved hånden

 

Når e-handlen vinder frem, er det selvfølgelig, fordi det er let og enkelt. Butikkerne har åbent 24/7, så du skal ikke indrette din hverdag efter, at du skal nå de fysiske butikkers åbningstider. Du kan finde alt, hvad du har brug for – dagligvarer, tøj, elektronik, rejser og andre tjenester – og få det leveret hjem til dig selv og spare en masse tid. Onlinebutikkerne er altså interesserede i at give dig den bedste købsoplevelse, og derfor optimerer de deres hjemmesider hele tiden.

 

Undersøgelser viser, at flere og flere danskere gør deres køb på internettet via en tablet eller smartphone. Det skyldes, at vi altid har mobilen lige ved hånden, hvorfor vi kan shoppe overalt. I 2016 var antallet af køb gjort fra en smartphone 66 procent højere end i 2015. Det er stadig kun hvert tiende køb, der er fra en mobil, men tendensen forventes at fortsætte. De mange onlinebutikker tilpasser deres indhold til en lille skærm, og de optimerer hele tiden betalingsmetoderne, så du ikke skal fumle med kortnumre hver gang, du ønsker at gøre et køb.

 

Danskerne vil have rejser og tøj

 

Når vi handler på internettet, er der tre ting, der ryger i kurven. Rejser, elektronik og tøj udgør klart de mest købte produkter på nettet. Det ser ud til, at vi danskere er svært glade for pakkerejser, og hele 53 procent af e-handlen er rejser. Når vi køber rejser i stor stil skyldes det, at rejsebureauerne er gode til at sætte deres tilbud op, så de er lette for folk at forstå. Det samme gælder de online tøjbutikker. Tøj er blandt en af de mest købte varegrupper, og folk køber alt fra hverdagstøj til sidste skoledagskostumer og festtøj. Her kan du købe alt til sidste skoledag og slå dig til flokken af danskere, som allerede flittigt handler på nettet.

 

 

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *