Er din computer blevet langsom? Få hjælp til at rense den for ting, der sløver den

Rens computer

Dette indlæg er bragt i samarbejde med https://rens-computer.dk.

Vi bruger alle sammen en computer i hverdagen, hvad end det er en stationær computer eller en fiks bærbar. Og når disse enheder bruges på både jobbet og derhjemme, så bliver det utroligt mærkbart, når enheden bliver langsom.

Men det at få en computer til at blive hurtig maskine igen er ikke altid lige let. Derfor får du her 4 gode råd til, hvordan du renser din computer, så den kan blive hurtig igen!

Rens computeren ved at tjekke, hvad der automatisk starter

Når du tænder din computer efter at have slukket den, så tænder du også for en masse andet. Det er nemlig ikke kun det helt essentielle, som startes sammen med styresystemet.

Mange programmer kan blive startet undervejs, både dem til musik, spil og mails. Det er ikke altid, at du faktisk ender med at bruge dem, og hvis du ikke ser dem, så gør det, at computeren føles meget langsommere end før.

Ved at stoppe disse programmer fra at starte automatisk, så bliver din computer hurtigere, og du kan altid åbne dem, når programmerne er nødvendige.

Genstart gerne en gang om ugen

Det at genstarte sin computer er for nogle af os træls, fordi vi holder mange vigtige ting åbne. Problematikken er dog, at der hele tiden er små processer, som startes og opretholdes af forskellige programmer. De kan ofte være svære at fange, og det gør, at du får en computer, som arbejder langsommere.

Når du genstarter computeren, så får du slukket for alt dette. Det er en utroligt let måde at få renset computeren på, så den kan få fart på igen!

Tjek for visuelle forbedringer, som tager energien fra computeren

I nyere operativsystemer såsom Windows 10, så er der gerne en helt masse spændende visuelle effekter. Og de kan såmænd være rigtigt pæne at se på – men de tager også meget kraft fra computeren.

Tænk derfor over, om du bør gå ind i indstillingerne på computeren og se, hvilke du kan lave uden. Nogle gange behøver de forskellige vinduer ikke have helt vildt mange effekter.

Gamle computere kan især nyde godt af denne behandling. Rens computeren ved at slå de rigtige effekter fra og få en meget bedre ydelse uden at gøre noget stort.

Er det måske en virus?

Det er stadig muligt at få en computervirus. Før du bliver bekymret, så er det ofte ikke det, som er sket, men det kan være værd at holde øje med.

Virusser på computere har nemlig en tendens til hele tiden at lave opgaver, så din computer kommer til at arbejde hårdere. Dette nedsætter ydelsen og gør, at du oplever computeren som langsom.

Sørg derfor for hele tiden at have et enkelt program til antivirus, som du stoler på, og som så kan sørge for, at du er beskyttet med selv de mest irriterende computervirusser!

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *