Et øjeblik af nostalgi

Jeg er født uden det her shopping-gen, det vil jeg godt indrømme. Indkøb er ikke min stærke side, jeg har det faktisk bedst med at få den slags overstået så hurtigt og smertefrit som muligt. Så af og til forestiller jeg mig, at verden vendte tilbage til dengang hvor der kun fandtes små butikker og ingen store, glitrende indkøbscentre. Tænk sig, hvis man – bare engang imellem – kunne være fri for parkeringsinfernoer, bakeoff ovne, vakuumpakkede flæskestege, hollandske drivhuskartofler og kassebånd fulde af varer der kører rundt oven i hinanden fordi det hele skal gå så pokkers hurtigt. Ville det ikke være dejligt?

At kunne gå ind i butik, hvor man hilser på ekspedienten, køber den ting man skal bruge – og går ud igen uden at have fået ondt i hovedet. Et sted hvor man på en nem, sympatisk og behagelig måde kan købe en vare i et forholdsvis overskueligt lokale, med vinduer, en disk og en dør som man selv åbner og lukker. Jeg synes simpelthen det ville være en luksus. Hvis der oven i købet sad en lille messingklokke øverst på døren og manden bag disken var iført en blød hat og kittel, så er det jo lige før man får en tåre i øjenkrogen og rammes af nostalgisk velvære. 

Webshop – gammel butik i nye klæder

Eller den lille isenkræmmer, som det kaldtes engang, hvor man kunne gå ind og købe et søm eller en helt almindelig elpære med gløderør. For ikke at tale om købmanden, som altid havde den den ting man lige stod og manglede til aftensmaden, og som man kunne smutte ned og købe på et splitsekund, uden at skulle hagles igennem flere timers forvirrende virvar af blinkende lygter og glimmer i indkøbscentret. Der, hvor man for at finde en enkelt liter mælk – er tvunget til at forcere hele afdelinger med damekonfektion, cykeludstyr og diverse hårde hvidevarer – inden man til sidst kommer frem til en uvenlig kø af mennesker ved kassen, der alle helst vil slippe ud igen så hurtigt som muligt. 

Nå, men der findes jo selvfølgelig den mulighed at købe sine varer i en moderne webshop. Der er der da ingen forstyrrende elementer og man kan sidde og handle i fred og ro. Måske man endda selv kunne lave sådan en? Eller rettere, få den lavet af nogen der havde forstand på den slags. Som www.vkdata.dk måske, som kunne lave en webshop med bogføringsprogram og hele molevitten, så man selv var fri for at skulle bøvle med den slags. Så ville jeg få lavet en webshop hvor messingklokken ville ringe når man gik ind ad døren, hvor købmanden sagde pænt goddag – og hvor man kunne købe en enkelt liter mælk uden så mange dikkedarer.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *