Find din næste lejebolig på Facebook

facebook

Flere og flere finder deres lejeboliger på Facebook, og det er der mange gode grunde til. Det er nemlig både smart og billigt, og efterhånden er der kommet mange sider, som formidler boliger i forskellige byer. Du har måske hørt om utroværdige udlejere, som forsøger at narre penge ud af intetanende studerende, men dels har man gjort meget for at bekæmpe denne tendens, dels er det stort set kun i København, hvor sådan noget finder sted. Heldigvis er der ikke boligmangel i resten af Danmark, så du kan trygt leje din næste bolig i en af landets skønne, mindre byer over Facebook – for eksempel venter den perfekte Lejebolig Ringe eller Svendborg?

Det er fordelen ved Facebook

En af de helt store fordele ved at leje bolig over Facebook er, at du slipper for at skulle betale i dyre domme for at være tilmeldt andre boligsider. Når man i forvejen står og skal flytte, har man egentlig ikke brug for at betale 400-500 kr. om måneden for at lede efter et sted at bo, og i den situation er Facebook bare en rigtig god løsning.

Så er det også nemt at få direkte kontakt med lejeren. Du skal ikke skrive igennem en side, hvor du for eksempel ikke har mulighed for at vide, hvad personen hedder. Der er naturligvis taget højde for sikkerheden på disse sider, men det er meget rart at vide, hvem man snakker med. Og så er det også bare fint at kunne have en uforpligtende samtale, hvor du kan være sikker på, at beskeden når frem. Tit kan man sidde med fornemmelsen af, at ingen rigtigt læser hvad man skriver, når man søger bolig gennem andre portaler.

Der er altså fine grunde til at prøve en lidt utraditionel form for boligsøgning. Der er mange penge at spare! Så hvis du vil finde en lejebolig i Svendborg, kan det faktisk gøres gratis

Det skal du tænke over

Når du søger bolig over Facebook, kommer din potentielle udlejer til at kunne se din profil. Det er selvfølgelig altid tilfældet, hvis de går ind og søger på dig, men her bliver det ligesom mere direkte. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvilket signal du gerne vil udsende.

Hvis du eksempelvis skriver, at du er stille og rolig, men har 200 billeder liggende, hvor du vælter rundt med en vodkaflaske i hånden, skal du måske genoverveje din strategi. Enten må du være ærlig og sige, at du elsker en god fest – eller også må du i gang med at rydde op i galleriet.

Det er også en god ide at tjekke de sider igennem, du har liket. Der er meget, som sikkert var rigtig sjovt i gymnasiet, men er det stadig ligeså underholdende, når du præsenterer dig som en voksen, der gerne vil leje en bolig? Det kan sagtens være, men det er i hvert fald værd lige at tænke over.

Når nu vi er ved gymnasietiderne, så skal du måske lige tjekke, om du har nogle såkaldte ”Facerapes” liggende. Som du måske har erfaret, så er det ikke alle, som forstår, at det var din trælse ven, som skrev dem, og at du faktisk slet ikke hader børn i virkeligheden. Derfor er det smart nok lige at gøre dem private, så kun du kan se dem.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *