Find nye måder at spare på

Spar penge

Hvem vil ikke gerne spare nogle flere penge? Penge sparet er penge tjent, som man siger. Her kan du få nogle alternative idéer til, hvordan du helt grundlæggende skærer ned i dit forbrug af penge, uden at du mærker det for voldsomt på livsnydelsen.

Lav oversigt over dine udgifter

Det første skridt er ganske enkelt at lave en oversigt over de ting, du bruger penge på. Start gerne med de ting, man kan betegne som luksus. Det vil sige, musik og streaming, avis og så videre. Du vil nødigt undvære en musikstreamingtjeneste, men måske findes der en, som er billigere? Måske har din bredbåndsudbyder en streamingtjeneste, der faktisk kan det samme som den internationale tjeneste, du betaler for.

Selv noget så småt som at finde en tjeneste til 50 kroner frem for 120 kroner om måneden kan vise sig stort i et budget. Se for eksempel, hvis du er studerende, om der ikke er studietilbud på din avis eller dine andre tjenester. Ved en grundig gennemgang af alt, hvad du betaler for fast, kan du overordnet set sikkert frigøre flere hundrede kroner i budgettet, hvilket over et år kan blive til flere tusinde kroner.

En anden sikker måde at spare penge på, er at overveje de lidt mere grundlæggende udgifter så som el, internet og mobilabonnement. Mange udbydere vil gå væsentligt ned i pris for at få dig til at skifte til dem, og det kan være værd at overveje.

På nettet kan du hurtigt og nemt tjekke og sammenligne priser på Mobilabonnement, og på den måde finder du ud af, hvor meget du kan spare ved at skifte udbyder. Selvom det kræver lidt besvær nu og her, kommer du i det lange løb til at spare godt på det.

Find på alternative sparemetoder

Når du har gennemgået de faste udgifter, skal du til at tænke kreativt. Køber du ofte ind, kan det være at der er nogle ting, du faktisk ikke behøvede at købe. Det kan også være, at det giver mening at gennemlæse tilbudsaviserne fra de forskellige supermarkeder. De kan nemlig ofte give godt afkast. Udnyt, at du har en fryser, og sørg for at købe godt af de ting, der er på tilbud, så du sjældent behøver at købe noget til fuld pris. Det giver i længden en væsentligt lavere udgift til indkøb.

At sælge ting er teknisk set ikke at spare, men det kan alligevel være en god idé og en måde at få lidt flere penge mellem hænderne på. I stedet for at lade ting hobe sig op, kan det være smart at vænne sig til at sælge dem igen, når du er færdig med dem. På den måde reducerer du også rodet i hjemmet.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *