Guide: Bliv mere produktiv på 5 minutter

produktiv

Hvordan bliver du mere produktiv på bare 5 minutter, spørger du dig selv? Det er faktisk ganske simpelt. Du læser med her og får en masse tips og tricks til, hvordan du øger din produktivitet med det samme. Artiklen tager kun 5 minutter at læse, så der findes ingen undskyldninger for ikke at læse med.

Planlæg dit arbejde uge for uge

Noget du hurtigt og nemt kan implementere i din arbejdsgang, det er en planlægning uge for uge. En planlægning måned for måned bliver for lang og ufokuseret. Og dag til dag er for kort. Ved at gøre det uge for uge viser alle studier, at du øger din produktivitet og effektivitet med mange procent.

Derudover er en uges arbejde også til at overskue frem for en hel måned. En arbejdsuge er som regel delt op i fem dage. Derfor kan du med fordel splitte og fordele dine arbejdsopgaver ud på disse dage. Den sidste arbejdsopgave om fredagen bør være planlægning af næste uges arbejde. Og den første arbejdsopgave om mandagen bør være en evaluering af den foregående uges arbejde: Hvad har du nået/ikke nået? Hvad kan du gøre bedre i forhold til at nå dine ting?

Motion og den rette hvile øger din produktivitet

I løbet af en arbejdsdag kan det være sundt at komme lidt væk fra kontoret og måske løbe en tur på en halv times tid. Efter løbeturen kan du med fordel restituere lidt og tage dig en lille morfar, inden du arbejder videre. Sådan en morfar kan for eksempel tages på en sovesofa, der er oplagt at have på kontoret i et mødelokale eller lignende.

Motion og hvile er en perfekt kombination i forhold til at være produktiv. Det er sundt at komme lidt væk fra arbejdet i løbet af dagen med henblik på at tanke ny energi. Derudover får mange også gode ideer, når de for eksempel løber en tur i skoven.

Fjern alle forstyrrende elementer i din hverdag

Sidder du tit med ”snotten” nede i din smartphone og laver ingenting? Det er der mange der gør. Derfor kan du med fordel fjerne din telefon, når du arbejder og skal koncentrere dig. Du kan evt. lave en regel for dig selv, der siger, at du kun må tjekke din mobil hver 2. Time. På den måde kan du koncentrere dig 100% i 120 minutter.

Dertil anbefales det at fjerne unødvendige ting og andet rod fra dit skrivebord. Rod er en kæmpe forstyrrelse, når du prøver at holde fokus. Less is more er virkelig et mantra du bør tage til dig i kampen om at øge din produktivitet.

Stå op på et fast tidspunkt og hav en rutine

Noget som også kan hjælpe dig mod større produktivitet handler om, at du skal stå op og gå i seng på et fast tidspunkt hver dag. Sådan en rutine vil først og fremmest gøre din søvn markant bedre, men det vil også have en stor indflydelse på din produktivitet, fordi du vil have mere energi. Jo mere energi du har i løbet af dagen, jo nemmere har du ved at holde din koncentration.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *