Har virksomheder stadig brug for IT afdelinger?

Computerhjælp

Indtil for ikke så mange år siden skulle selv mindre virksomheder deres egne IT folk. Der var altid noget at lave. Brugersupport, vedligeholdelse af servere og netværk, måske endda reparationer og opgraderinger af hardware. It afdelingen var næsten altid på overarbejde og en dygtig IT mand var sin vægt værd i guld.

I dag har IT landskabet ændret sig en del. En fornuftig kontor PC kan i dag fås til under 2-3000 kroner. De lave priser gør opgraderinger og reparationer uøkonomiske. Det er også helt almindeligt at medarbejdere medbringer deres bærbare. Alle er jo konstant online og afgrænsningen mellem arbejde of fritid kan være svær at få øje på.

Jordforbindelsen er afbrudt, IT foregår i skyen

En stor del af virksomheders IT relateret arbejde sker i dag i skyen. Cloudløsninger er kommet for at blive. Det betyder også at traditionelle server-klient opstillinger størstedels er blevet teknisk forældede. I stedet for at underholde fil- og mailservere kan små og mellemstore virksomheder med fordel bruge cloudløsninger.

Det er både billigere og i de fleste tilfælde også mere driftssikker. Ved at købe serverplads i et stort datacenter får du en bedre server en du selv ville have råd til. En mainframe server er nemlig i en helt anden boldgade end fritstående eller rackmonterede modeller.

Hidtil har internet forbindelsen altid været flaskehalsen. Men i dag er lynhurtige fiberforbindelser standard for selv små virksomheder. Så betyder det intet længere, om serveren står i Irland eller i et afluk ved siden af kontoret.

Har små virksomheder råd til IT computerhjælp?

Hvis din virksomhed ligger i nærheden af Roskilde, er du heldig. Det er nemlig muligt at få computerhjælp i Roskilde med fleksible løsninger til alle budgetter. Cloudløsninger kan også bruges til PC hjælp og support. Derved bliver det en del billigere end dengang en servicemedarbejder skulle rykke ud, hver gang der var noget galt.

Fjernsupport har eksisteret længe, men det har aldrig været så nemt som i dag.

IT folk har altid været blæksprutter. Men i dag er IT opgaverne mere mangfoldige end nogensinde.

Tidligere har IT folks opgaver hovedsageligt drejet sig om servere og klienter. Dertil kom brugersupport.

Fysisk overvågning af netværket var også en stor tidsrøver.

IT drift er i dag mere specialiseret end nogensinde

Mange af disse opgaver er overflødiggjort i dag. Netværk er trådløse og passer sig for det meste selv. Server tjenester varetages af datacentre. Til gengæld er der kommet mange specialopgaver til. Websider skal hele tiden holdes ajour.

De fleste virksomheder har i dag både en webshop og en Facebook side som både skal programmeres og passes. Almindelig brugersupport er lige så vigtigt som altid, og der er langt flere applikationer at holde styr på.

At have en webside er slet ikke længere nok. Den skal også kunne findes i Google. Dette kræver SEO, en disciplin som slet ikke fandtes for 10 år siden.

Sådan set kræver det langt flere arme af en IT blæksprutte end nogensinde. Hvis en virksomhed selv vil stå for IT driften, kræver det flere specialiserede medarbejdere end tidligere. Dette er et godt argument for udlicitering af IT driften – for eksempel gennem computerhjælp Roskilde.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *