Hvad bruger man Micro USB kabler til?

usb-kabel

Der findes efterhånden mange typer USB kabler på markedet, men Micro USB kabler er stadig de mest brugte. Micro USB kabler er de små, firkantede stik vi kender fra de fleste smartphones, digitale kameraer, digitale ure osv. Micro USB kabler bruges både til opladning og til dataoverførsel, hvis du f.eks. har billeder på din mobiltelefon eller dit digitale kamera, eller hvis du gerne vil overføre din musik til din mobiltelefon.

Hvad koster et Micro USB kabel?

Da Micro USB kabler bruges til mange ting og ofte flyttes eller tages med, er de nemme at komme til at glemme eller miste. Heldigvis findes der masser af billige Micro USB kabler, så det er nemt og hurtigt at erstatte. Mister du hele opladeren til din telefon, skal du enten have en helt ny oplader, eller blot et billigt Micro USB kabel og så oplade fra f.eks. din computer. Der findes flere forskellige slags Micro USB kabler, men fælles for dem alle er, at de normalvis ikke koster over hundrede kroner.

Få Micro USB med ekstra længde

Oftest når du køber en ny enhed, der passer sammen med et Micro USB kabel, får du et kabel med. Standard kablerne er selvfølgelig helt billige Micro USB kabler, der selv om de fungerer fint, kunne være bedre. F.eks. er de ofte meget korte, dvs. cirka en halv meter eller kortere. Det er fint hvis kablet bare ligger i en skuffe og tages frem, når noget skal lades op. Men, vil du gerne have kablet liggende et praktisk sted, er der til tider lidt langt til stikkontakten. Ofte er det også et problem hvis du gerne vil bruge din smartphone imens den lader op. Her kan det virkelig betale sig at investere i et næsten lige så billigt Micro USB kabel. Kablet koster stadig under hundrede kroner selv om det har en ledning på flere meter!

Få Micro USB med forstærkning

Et andet problem nogle oplever med de almindelige, billige Micro USB kabler, er at de kommer til at hive ledningen over. Er det noget du oplever, kan det være en fordel for dig at købe et nyt Micro USB kabel med aluminiumsforstærkning i ledningen. Sådan et kabel er stadig billigt og koster heller ikke over hundrede kroner på nettet.

Mit stik er ikke firkantet, men rundt?

Der udvikles hele tiden nye, smarte typer USB-stik, der kan håndtere mere strøm. Det gør både opladningstiden og dataoverførselstiden hurtigere. Det velkendte Micro USB-stik er nu ved at bliver overhalet af det nyere, runde stik, der kaldes for et USB-C stik. Det nye stik er først og fremmest rundt, så det er lige meget hvordan man vender det og man slipper for de mange fejlforsøg, hvor man blindt prøver at skubbe stikket i forkert.

Ydermere er er stikket selvfølgelig hurtigere til at overføre data og hurtigere til opladning. Nogle af disse nye USB-C stik har også Thunderbolt 3 kapacitet, hvilket vil sige at den kan lade dig bruge flere skærme, eller endda som dock til din bærbare computer, hvis den også har Thunderbolt 3.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *