Hvad er en IP-adresse?

Computeren er blevet en redskab, som er uundværligt for danskeren. Men når vi benytter os af computeren og internettet, får computeren også automatisk tildelt en såkaldt IP-adresse. Men hvad er en IP-adresse, og hvad bruges den til? Vi kigger nærmere på dens funktioner.

Bruges til at identificere din computer

IP-adressen består af en række tal, som tildeles din computer. Alle computeren har en IP-adresse, og uden en IP-adresse kan du ikke logge på internettet. Adressen bruges til at identificere din computer, når du bruger den på internettet. Computere kommunikerer med hinanden via deres IP-adresser, og derfor skal en IP-adresse afsløre, hvilken computer der er tale om, så informationerne kan sendes det rigtige sted hen.

server-lights-1539342-640x480

Bruger jeg min IP-adresse?

Du kan have været på internettet tusindvis af gange uden at vide, du har en IP-adresse. Den er meget sjældent relevant for dig. Du skal kende din IP-adresse, når du skal forbinde to computere. F.eks. i forbindelse med et spil der foregår over internettet. Du kan altid finde din IP-adresse ved at tjekke denne hjemmeside.

Hvordan kender jeg IP-adressen fra andre tal?

For at undgå at forveksle IP-adressen med andre tal, så er IP-adressen bygget op på en speciel måde. Den består altid er fire sæt tal, hvor der er mellem et og tre tal i hvert sæt. På den måde kan du kende din IP-adresse fra andre tal, der har med din computer at gøre. Det her kunne alle være eksempler på IP-adresser.

• 456.345.234.789
• 23.451.246.160
• 34.053.120.105

Hvordan finder jeg min IP-adresse?

En IP-adresse kan sagtens findes på computeren, men den nemmest måde at finde sin IP-adresse på er ved at tjekke en af de mange hjemmesider, der tilbyder at finde din IP-adresse. F.eks. kan du ved bare at klikke her finde din IP-adresse. Du er nu klar til at spille online med dine venner.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *