Hvad er økonomi?

Vi bruger betegnelsen hver eneste dag. Økonomi. Men hvad er økonomi, og hvad betyder det egentlig? Vi graver lidt dybere i, hvad der gemmer sig under betegnelsen.

Materielle værdier

Økonomi er en betegnelse for materielle værdier. Disse materielle værdier bliver oftest forbundet med penge. Økonomi er græsk og betyder husholdningslov. Det kan beskrives som en styring af husholdningen. En husholdning styres af, hvordan den bruger sine penge, hvor mange ting de har i deres bolig osv.

Der findes mange former for økonomi

Mange regner økonomien som en samlet enhed. Det må betegnes som en fejl. Der findes mange grupperinger af økonomien. Privatøkonomi er den mest omtalte, men der findes f.eks. også erhvervsøkonomi, som er delt op i mikro- og makroøkonomi. Derfor er der mange grupperinger af betegnelsen økonomi.

money-1424610-640x480

Hvad er en god økonomi?

Alle stræber efter en god økonomi. Men hvad er en god økonomi? Først og fremmest skal der skelnes mellem, om der snakkes om et enkelt individ eller en hel nation. Økonomisk vækst (stigende BNP) er oftest en indikator for, hvilken retning landet bevæger sig i. Vokser BNP får landet flere penge til ressourcer som import og investeringer.

En god privatøkonomi kan afhænger af mange ting og kan være svært at give et facit på. Hvis man som udgangspunkt har en større indtægt, end man har udgifter, kan man tale om en sund økonomi. Men dertil kan det være, man har lån i huset, bilen eller en helt tredje ting, som alligevel gør ens økonomi dårlig.

Økonomien som en af de vigtigste faktorer

Mange anser økonomien som en af vigtigste ting i deres liv. En god økonomi med mange penge kan forbedre livskvaliteten og letter en del bekymringer. Derfor er der mange, der forsøger at skabe en god økonomi. Et lands økonomi er også generelt set grobund for, hvor godt landet kan fungere. Hvis pengene er delt nogenlunde ligeligt mellem folk, kan BNP og økonomisk vækst være udgangspunkt for, hvor godt landet fungerer. Landet har flere muligheder for at sikre velstand blandt befolkningen med vækst.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *