Hvilke typer bredbånd findes der?

Bredbåndsmarkedet har igennem årene udviklet sig konstant, og den ene teknologi har fra år til år overtaget fra den anden.

I dag findes der i grove træk fire forskellige bredbåndstyper, som du kan vælge imellem, når du handler bredbånd. De er forskellige på mange måder og opfylder forskellige behov.

I denne artikel beskriver vi dem alle, så du kan vælge den teknologi, der passer bedst til dig.

1 – Bredbånd via Tv-antenne-stikket

Bredbånd via antennestikket kaldes også for COAX, og har du kabeltv eller mulighed for kabeltv, så har du også mulighed for at få COAX. COAX er en relativt hurtig teknologi og i visse tilfælde kan du få helt op til 100 Mbit/s med COAX. Du behøver desuden ikke at have en TV-pakken for at få bredbånd via COAX, du kan sagtens nøjes med det ene eller det andet eller måske begge, hvis du kan få et godt tilbud på en samlet pakke.

Du kan læse mere her om COAX bredbånd og hvilke udbydere der tilbyder det pt.

2- Fiberbredbånd

Fiberbredbånd er efter hånden ret kendt, og det er også den type bredbånd der kan give dig de hurtigste hastigheder og mest stabile forbindelser. Det er dog ikke alle der kan få fiber, og fiberbredbånd er ofte en del dyrere end f.eks. COAX.

3 – xDSL

X´et i xDSL kan stå for enten ”A” eller ”V”. ADSL er en gammel teknologi, hvor dit internet blev levet via telefonstikket. VDSL er en videreudvikling af ADSL. VDSL anvender stadig dit telefonstik til at oprette forbindelse, men udover det så er VDSL langt mere stabilt samt hurtigere end ADSL var. VDSL er ofte billigere end både COAX og fiber, men tilgengæld er det heller ikke helt så stabilt og din hastighed kan variere end del alt afhængig af, hvor mange andre i området der er koblet til den samme boks som dig.

4 – Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er bredbånd du får igennem signalet i luften, enten 3, 4 eller 5G. Mobilt bredbånd kan fås via en bredbåndsrouter, som blot skal kobles til et strømstik, hvorefter den begynder at dele nettet med husstanden.

Mobilt bredbånd kan være en rigtig god løsning, hvis du eksempelvis skal have bredbånd i sommerhuset, hvor der hverken er TV-stik, telefonstik eller mulighed for fiber.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *