NemID gjorde en kæmpe forskel i lånebranchen

Lån med NemID

I dag er det blevet muligt at tage lån med NemID, hvilket generelt har gjort lånemuligheder en hel del nemmere for både låntagerne og -udbyderne. Men hvorfor er det egentlig sådan? Hvilken forskel har brugen af NemID gjort til den måde man kan låne penge på i dag?

Læs med her og bliv klogere på dette.

Lån med NemID skaber nemmere verificering af lånemodtagerne

Når man som låneudbyder giver et lån til en person eller et firma, så vil som regel først gerne til at verificerer privatpersonen eller firmaet. På den måde kan man som lånemodtager vide en del mere om den person eller enhed, som man låner penge ud til og man kan dermed åbne en del mere viden om, hvor store chancer der for eksempel er for at lånemodtagerne giver lånet tilbage i god tid.

Den samme proces gør sig gældende online som i banker selvom selve processen godt have lidt forskellige former alt hvilken låneudbyder der gør det. Fordi der er forskellige teknikker til at verificerer en lånemodtager på, så har processen førhen ofte taget forskellige mængder tid. Og det har været meget normalt at processen i nogle situationer kunne trække ud og blive meget lang. Hvilket ikke er fordelagtigt for lånemodtagerne, som har brug for sit lån hurtigst muligt.

Med NemID er det blevet nemmere en nogensinde før at verificere sin lånemodtagere. NemID er nemlig et personligt online ID, som er meget personligt og helt unik til det individ, som har det specifikke NemID. Når man låner penge med et NemID er låneudbyderne dermed sikre på, at lånemodtagerne er dem de giver sig ud for at være – ellers ville de formentlig ikke have adgang til det specifikke NemID.

Nemmere og mere sikker proces for lånemodtagerne

Med NemID er der også kommet flere fordele til selve lånemodtagerne. NemID sikre en ekstra beskyttelse, når det kommer til at låne penge. Dette gør sig gældende ved for eksempel at alle lånebetingelser bliver noteret gennem NemID systemet og bliver skrevet under af begge parter. På den måde kan man som lånemodtager nemt pege tilbage på lånebetingelser der blev underskrevet gennem NemID, hvis de føler at forholdene for lånet ikke længere lever op til betingelserne.

På den måde er der altså kommet store fordele for ikke kun låneudbyderne men også lånemodtagerne på grund af brugen af NemID, når man låner penge. D

I dag er det samtidig blevet så normalt at låne penge på nettet at det kun giver mening, at der skabes et system, hvorigennem der kan lånes penge online, som er universalt og gør sig gældende for de fleste (eller i det mindste en stor pulje) af online lån.

NemID er blevet mere og mere populært i de senere par år og det vil formentlig kun fortsætte sådan efterhånden som flere og flere låneudbydere får øjnene op for fordelene ved det. Jo flere lån der kan optager gennem bruges af det samme system – NemID – jo nemmere bliver det også for lånemodtagerne, fordi de ikke kontinuerligt skal lære nye lånesystemer at kende.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *