Sådan overlever du på SU

I Danmark har vi det privilegium, at vi får penge, mens vi studerer. Alligevel har rigtig mange svært ved at få SU’en til at række. Hvis du er i problemer sidst på måneden, så gør du klogt i at læse videre.

Få lavet et struktureret budget

De fleste unge har nogle faste udgifter hver måned. Lige fra husleje, vand og varme til fitnessabonnementet. Efter de penge er trukket fra, er der penge tilbage til andre ting, som skal ordnes. Det kan være mad. Derfor skal du lave et budget, som skal estimere, hvad der må bruges på diverse ting. Det kan være, at du beslutter, du må bruge 1500 kroner om måneden på mad, og så trækker du det fra til mad. Sådan får du lagt dit budget i kasser og rammer, der ikke gør, at du er i problemer sidst på måneden.

Spar på studiet

Det lyder forkert, at du skal spare på din fremtid. Men det skal forstås i den forstand, at det ikke er nødvendigt at købe alle studiets bøger fra nye. De kan købes brugte af andre, der ikke har brug for dem mere eller lånes på biblioteket. På den front er der en besvarelse at hente. Derudover kan du indregne en madpakke i madbudgettet, og derfor er du fri for at købe din frokost i en kantine, der med garanti tager en overpris.

Et studiejob giver dig tryghed

Ved siden af studiet er det mange steder muligt at finde et job, hvor man kan arbejde 8-10 timer om ugen. Det giver en ekstra indkomst og fjerner det værste pres. Med et studiejob er der også lidt penge til dig selv. Hvis et studiejob er helt umuligt at finde, så kan et SU-lån være et fint supplement. Lånet er tilegnet dig, så det er ingen skam at tage et SU-lån.

Overvej online marketing (affiliate)

Hvis du ikke gider at være ansat, kan du stadig godt have et studiejob der giver dig en solid indtægt – nemlig ved affiliate marketing. Her laver du en hjemmeside, som giver noget god info og hjælper folk til at vælge det rigtige produkt, lige gyldigt hvad de er på udkig efter. Du kan google og finde meget mere info – det er ikke så svært at komme igang. Du kan også se et par eksempler på sådanne sider, f.eks. chiafroe.dk – om chiafrø og robotstøvuger-info.dk om robotstøvsugere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vælg dine udgifter

Som studerende kan man ikke leve i sus og dus. Desværre. Derfor er det klogt at vælge, hvor man vil spare, og hvor man vil betale. Hvis man har et Netflix- og et fitnessabonnement, så kan det være, at pengene til den udgift skal spares på en bytur. Sådan hænger tingene sammen, og hvis man er bevidst om det, så er man nået et langt stykke.

Andet spændende til dig

1 Comment

  1. Min kæreste og jeg er vilde med at spare penge, da vi begge to er studerende og Aalborg er et dyrt sted at bo. Vi brugte abonnemento.dk til at spare næsten 300 kr pr måned på mobilerne og så fik vi et bedre tilbud på internet også 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *