Stigende popularitet – Danskerne elsker lidt hjælp til bakkerne

Du har sikkert hørt om vidunderet i medierne eller læst utallige artikler om fænomenet, og tænkt at ”sådan en skal jeg også have mig”, men der er ligesom ikke sket noget endnu. Hvad grunden til det er, ved kun du, for vi har kun lovord tilbage overfor elcykler.

Testfabrikken.dk har lavet denne elcykel test, hvor du hurtigt og meget nemt kan finde din favoritcykel med elmotor, og som gerne skulle give dig endnu flere grunde til at købe en smart cykel, som hjælper dig lidt op ad bakken, eller som man populært siger, giver dig medvind på cykelstien. Der findes en del modeller på markedet, men du skal være på vagt overfor billige kopier, som ikke er mange kroner værd.

Der hvor elcykler adskiller sig væsentligt er på kvaliteten af batteriet, som et er genopladeligt via et almindeligt strømstik og en medfølgende adapter. Derudover adskiller de sig selvfølgelig også på kvaliteten af den motor som batteriet driver. Hvis du køber en dårlig model, har du ikke elcyklen i ret lang tid, og du vil føle, at det er som at smide penge ud ad vinduet.

Det kan du undgå ved at vælge en af modellerne i den nævnte test. Alle modeller i testen kan på det varmeste anbefale, og selv den billigste model lever fint op til de fleste forbrugeres krav. De bedste modeller er som regel også de dyreste, og forskellen ligger typisk i levetid på batteriet, altså hvor langt at cyklen kører på en opladning. Her handler det om batterikapacitet og naturligvis motorens ydeevne. Kombinationen af disse faktorer giver de bedste resultater, og den bedste elcykel, er både smart og robust, har den længste rækkevidde, og motorens ydeevne gør, at den ikke går ret meget ned i fart, selvom du kører op ad bakke.

Hvis du ikke lige ved, hvad du skal kigge efter ved de forskellige modeller, så gentager vi lige de vigtigste ting her, så det bliver lidt mere overskueligt for dig. Garanti på cykel, hvor mange år? Batteriets opladetid, hvor længe er den om det? Motorens ydeevne, hvor meget power er der i motoren? Hvor langt kan du cykle på en opladning på batteriet? Kan du få den i flere farver og størrelser?

Hvad koster den, og er fragten inkluderet. Det er bare nogle af de ting du kan sammenligne, når du tjekker Testfabrikken.dks elcykel test. Ellers er sund fornuft også en god basis for dine beslutninger. Det gælder om, ikke at købe det billigste, men stadig inden for dit eget budget, og skulle du overskride budgettet med nogle få hundrede kroner, så gør det ikke så meget, hvis for eksempel garantien er længere end de andre modeller.

Hvis du venter med at købe en elcykel til de bliver billigere, så kan du vente meget længe. Udviklingen går ikke i retning af billigere cykler, men mere i retning af mere avancerede løsninger, som du måske slet ikke har brug for. Køb din cykel nu, og kom ud og få lidt ekstra motion, godt hjulpet af din hjælpemotor.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *