Tag et kursus som ledig og øg dine chancer

Man kan altid blive bedre, men hvis man øge sine chancer for at få sig et arbejde, så skal man tage et kursus. Specielt, hvis du ikke har det mest imponerende CV, så kan kurser virkelig tilføje noget din profil.

Selvom det selvfølgelig afhænger af din profil og hvilken branche du er indenfor, så har vi valgt at lave en liste over de kurser, som er mest effektive i jobsøgningen: Som ledig og på dagpenge, så har du har du krav til 6 uger uddannelse for at styrke dine kompetencer, og for øge risikoen for at du får et arbejde. Sørg derfor for du udnytter situationen og kigger på de forskellige kurser for ledige.

It-kursus
Det er aldrig en dum idé at øge sit teknologiske kendskab. It spiller en større og større rolle i både vores hverdagsliv og arbejdsliv. Det er sådan set ligegyldigt om du er helt ny eller erfaren inden for IT, det vil aldrig være en dårlig idé at blive bedre. Det er kurser til ethvert niveau, om du skal lære at bruge Word/Excel/PowerPoint eller programmere databaser til virksomheder.
Generelt er It kendskab nok noget af det vigtigste at have, når man søger arbejde. Bare det basale ”IT kørekort” kan være nok til arbejde som receptionist i diverse kontorbygninger. Ofte er det også et krav fra mange der ansætter hjælp i form at receptionister eller lignende stillinger, at de har IT kendskab tilsvarende det populære ”IT kørekort”. Bare med det mest basale kan du eksempelvis blive receptionist hos en advokat.

Programmering
At kunne kode bliver mere og mere væsentlig, der er rigtig mange jobs hvor det at kunne kode, vil være et kæmpe plus. Du kan lære de mest basale ting, eller specialisere dig inden for et felt, såsom web- eller databaseudvikling.

Lederkursus
Har du erfaring som leder, eller søger sådanne type stillinger, så kan det at tage et lederkursus tippe en virksomheds beslutning i din favør, og det viser at du er dedikeret selv når du ikke har noget konkret mellem hænderne.

Sprogkursus
Det kan være du gerne vil være bedre til formulere dig på dansk, eller øve dit franske eller lære spansk. Det er aldrig en dårlig idé at forbedre sine sproglige kompetencer.

Branche specificeret uddannelse
Det er aldrig noget i vejen med at gøre sig selv bedre, og det er især smart når det kommer til ens egen branche. Udover at du står stærkere i den virksomhed du er i, så vil du også stå stærkere når du bliver ledig. Du kan finde mange forskellige uddannelser til ledige på nettet. Normalt tager sådanne uddannelser 6 uger.

Jobbet
Ca. 65% af folk der vælger at tage de 6 ugers uddannelse igennem jobcenteret ender i arbejde pga. uddannelsen. Sørg derfor for, at du har styr på om du har mulighed for at tage ekstra uddannelse, lige meget om du er ledig eller i job.

Det er aldrig en dårlig ting at bruge tid på at investere i sig selv og sine redskaber, hvis du en dag står som ledig, så kan det være din efteruddannelse som giver dig fordelen på arbejdsmarkedet.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *