Sådan finder du det rette domænenavn

domænenavn

Er du i gang med at lave en ny hjemmeside til dig selv eller din virksomhed, så er du helt sikkert også i gang med at forsøge at finde det helt rigtige navn til dit domæne. Dette kan godt være rigtig svært, da dette domænenavn både skal kunne beskrive, hvad din hjemmeside omhandler, det skal være positivt og kort, og så skal det være noget, de besøgende på hjemmesiden vil kunne huske. Men det er ikke det eneste problem. Navnet på domænet skal også være ledigt, så du kan bruge det til din hjemmeside. Du får her hjælp til at finde det rette navn til dit domæne, samt hvad du bør undgå i dit domænenavn, så din hjemmeside kan få succes.

Sådan finder du det rette ledige domæne

For at finde det perfekte navn til dit domæne kan du starte med at skrive nogle navne ned, som kan beskrive hvad din hjemmeside omhandler. Omhandler hjemmesiden produkter eller service, hvilke navne vil så passe til dette domæne? Det kan også være, at hjemmesiden omhandler fugle, hvilket navn passer så hertil? Domænet skal desuden være let at udtale og skrive, da det gør det lettere at huske både for dig selv og de besøgende på hjemmesiden. Det kan godt blive meget uoverskueligt, men online har du muligheden for at indtaste alle de navne og ord, som du overvejer, og derudfra få inspiration til det helt rette navn til dit domæne. Online vil du også have muligheden for at tjekke, om domænenavnet er ledigt, samt få forslag til, hvad du ellers kunne bruge af navne. En anden god ide er også at spørge venner og familie til råds. To hjerner tænker bedre end en, og måske dine venner og familie har ideer, som du slet ikke selv har tænkt over. Noget du dog helt skal undgå i dit domænenavn, er æ, ø og å. Med disse bogstaver kan dit domænenavn staves på to måder. Enten med disse tre bogstaver eller på den internationale måde. Derfor er det vigtigt, at du helt undgår disse bogstaver, eller at du køber måder, hvorpå domænet kan staves på. Så undgår du, at andre vil kunne lave en hjemmeside, der hedder det samme som din.

Køb dit domænenavn

Når du har fundet det rette domænenavn, er det tid til at købe det. Når du køber domænenavnet, ejer du domænet det næste år, og du er hermed sikret, at ingen andre hjemmesider har samme domænenavn som din hjemmeside. Et års brugsret for et domæne koster kun 45 kroner. Når du har købt det, skal du registreres hos DK-Hostmaster, som sørger for at dine rettigheder, som ejer af domænet bliver overholdt. Herefter skal du finde et webhotel til din hjemmeside, så din hjemmeside kan blive synlige for alle de internetbrugere, som gerne vil besøge din hjemmeside. Med det rette domænenavn vil din hjemmeside skabe interesse hos andre internetbrugere, så de får lyst til at besøge netop din hjemmeside, hvilket vil skabe succes for din hjemmeside.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *