Dette skal du være opmærksom på, når du skal købe et webhotel

webhotel

Har du din egen virksomhed? Vil du gerne starte en virksomhed? Arbejder du for andre, der er i gang med dette? Eller noget lignende? Så skal du anskaffe dig en hjemmeside og et webhotel. Det kan gavne din virksomhed enormt, og i en teknologisk tid som i dag er det næsten umuligt ikke at kunne række ud til sine kunder ved hjælp af internettet.

Det kan virke som et uoverskueligt projekt, men det behøver det slet ikke at være. Der er blot nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du foretager et køb – nogle af disse ting kan du læse herunder, og du kan også læse om, hvad et webhotel egentlig er.

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er egentlig bare en form for plads, du lejer, når du anskaffer dig en hjemmeside. Uden det kan du ikke eje hjemmesiden, så det er en af udgangspunkterne for at få den. Det er der, du lægger alt indhold på hjemmesiden eksempelvis billeder og tekster. Når du køber sådan et, kan du også købe et domæne, som er det navn, du giver din hjemmeside, hvilket i sidste ende er nødvendigt. For at få et domæne skal du have et webhotel.

Når du skal anskaffe dig en hjemmeside, skal du altså samtidig anskaffe dig et webhotel og et domæne. De tre ting hænger uløseligt sammen. For at få en hjemmeside skal du have et domæne, og for at få et domæne skal du have et webhotel. Og for at få sådan et, skal du faktisk også have en webserber (som blot er en computer, der er koblet til internettet, og som har server-software installeret, så den kan have dit indhold liggende).

Derfor er det meget vigtigt, at du får fat i det hele, så det ikke går galt, når du skal oprette din nye side. Det kan virke lidt avanceret, men det er såmænd ikke så meget sværere end dette.

Dét skal jeg være opmærksom på inden købet

Når du skal købe et webhotel, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, før du anskaffer dig det. Det er vigtigt at overveje situationen på forhånd, og have i mente at det ikke er alt, du kan skaffe, der er lige godt. Læs med herunder.

  1. Prisen er selvfølgelig vigtig. Sørg for at finde et sted, hvor du ikke betaler overpris, men hvor du får noget for pengene.
  2. Hastigheden. Hastigheden på webhotellet er faktisk noget af det vigtigste, så sørg for at finde noget, der fungerer optimalt. Hvis du skal betale lidt mere for den, vil det være det værd.
  3. Du skal beslutte dig for et CMS, som er et slags udgangspunkt for et program, du bruger til at lave din hjemmeside. Du skal selv bestemme, hvilket slags program du vil bruge, og du skal selvfølgelig vælge det, der passer bedst til dit behov og din erfaring med hjemmesider.
  4. Du skal også beslutte dig for, hvor meget data du vil have på din hjemmeside (det er det plads du henter, når du anskaffer dig en webserver).
  5. Det kan være dejligt at få hjælp, når du står med en ny hjemmeside, domæne, webhotel og så videre, og derfor er det en god idé at vælge et sted, hvor du ved, at du kan få noget support, hvis der er noget, du ikke kan finde ud af.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *