Sådan vælger du et webhotel

Skrivebord fyldt med kontor artikler og computer

Står du og skal oprette dit eget firma, eller har du allerede et, men ønsker at få en tilhørende hjemmeside? I det tilfælde har du brug for at få afklaret nogle begreber. Når du skal oprette en hjemmeside, er det vigtigt at vide følgende ting: Hvad er et webhotel? Hvad er et domænenavn? Og hvad betyder dette for oprettelsen af hjemmesiden? Efter du har læst denne artikel, skulle du meget gerne være klogere på, ikke bare webhoteller, men også hvordan du bedst muligt får hjulene i gang, i din nystartede virksomhed. Du får også en god huskeliste, til hvad du skal huske dig selv på, inden du starter op.

Hvornår skal du bruge et webhotel?

Et webhotel er først og fremmest en webserver, som du lejer en del af, hvorefter du så kan lægge billeder, tekst eller hvad det nu skulle være, op på denne server. Du “lejer” dig, så at sige, ind på en server, hvorefter du får en platform, som du frit kan bruge, som din personlige hjemmeside. Navnet webhotel kommer, naturligvis, at det engelske ord ‘hotel’, som er en bygning der huser flere mennesker, end en normal husholdning. Webhotellet er som regel et større firma, som tilbyder forskellige platforme, til en bred række kunder, dog er de fleste kunder separate, i deres køb af webhotellet.

Forskellen på et webhotel og domæne navn

At have et webhotel uden et domænenavn giver ikke mening. Faktisk, kan det i stort set alle tilfælde slet ikke lade sig gøre. Du skal nemlig have et domænenavn, inden du køber et webhotel. Domæne navnet er, ganske enkelt, navnet på den hjemmeside du ønsker at oprette. Når du søger i adressefeltet i din browser, søger du på domænenavnet, efter world-wide-web. At have et domænenavn, uden et webhotel, og dermed en faktisk hjemmeside, kan sagtens lade sig gøre. Dette kan være et scenarie hvis du ønsker at gemme domænenavnet, til senere brug, eller forhindre andre i at oprette en hjemmeside med et specifikt domænenavn.

Derfor er det en god ide at tjekke op på din udbyder

Der findes mange udbydere af webhoteller og domænenavne. Danmark er meget konkurrencedygtigt, i denne branche og er tilmed en af de største udbydere i Europa i dag. At have et webhotel spare dig for meget unødvendig teknologisk kunnen, og er som regelt også hurtigere end at skulle oprette sin egen server. Nogle udbydere opretter hurtigt og smertefrit dit domænenavn, og en dertilhørende hjemmeside, uden at du skal gøre andet end at betale. Desværre, findes der også andre udbydere, som gemmer lidt at det tekniske til dig, og vil have dig til at fifle med oprettelsen af serveren, selvom dette måske ikke er din stærkeste kompetence. Husk derfor altid at undersøge din udbyder, inden du siger ja til tilbuddet.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *