Streamingtjenester overtager flow TV

ergonomisk mus mangler

DR TV, Netflix, Viaplay, HBO, TV2 Play. I manges øre lyder disse streamingtjenester efterhånden mere velkendte end TV2 Charlie, Kanal 4 eller DR Ultra. Det skyldes, at streaming i dag er blevet så populært, at rigtig meget underholdning flytter dertil. Og underholdningsbranchen er bestemt ikke ét af de steder, hvor der bliver pumpet flest penge ind fra staten. Det vil sige, at flow TV lige nu lider under, at streaming lige så langsomt overtager.

Streaming stiger i popularitet, mens flow TV falder

Flere og flere benytter sig af streamingtjenester, så som Viaplay eller DR TV, mens færre og færre ser flow-TV hjemme i stuerne. Efterhånden bliver det også mere og mere normalt, at man slet ikke har adgang til flow-TV i sit hjem.

Og hvorfor skulle man også det? Man har gratis adgang til DR-kanalerne på DRTV, hvor man kan se programmerne, lige når man har lyst til. På Viaplay og Netflix kan man se mange af de helt nye film og gamle klassikere uden at skulle se, hvad der svarer til ½ – 1 times reklamer i mellem. Nyhederne får man alligevel serveret, så snart man færdes på sine sociale medier.

I dag vil de fleste gerne selv bestemme, hvad de vil se og hvornår. Men er denne udvikling god? Og betyder det, at flow TV med tiden vil uddø?

Vil flow TV med tiden uddø?

Det er for tidligt at sige endnu, men skulle man komme med et kvalificeret bud, så: Ja, med tiden vil flow-tv uddø. Det er simpelthen ikke konkurrencedygtigt nok i forhold til det streamingtjenesterne kan udbyde af reality-TV, oscarvindende film og muligheden for selv at bestemme, hvornår man vil se hvad.

Hvad har flow TV, som Viaplay ikke har for eksempel? Der er selvfølgelig noget nostalgisk over at samle hele familien til ugens afsnit af en god serie, men dette tilbyder streamingtjenester også med ugentlige releases af de helt nye serier så som Game of Thrones, True Detective med mere.

Ny i streaming-verden? Her skal du starte

Når man er vant til Flow-TV, kan streamingtjenester synes overvældende. Der er mange forskellige tjenester, og der er endnu flere tilbud under hver især. Men når man først har lært at navigere rundt i de forskellige film og serier, så går det lige så let som at skifte fra kanal til kanal på TV’et.

Hvis man er helt ny til streaming, så kan man starte et velkendt sted, nemlig hos DR. På DRTV kan du finde mange gode serier i arkiverne. Fik du ikke set ugens afsnit af Babylon Berlin? Eller ville du ønske, du ønske du havde fulgt med i Bonderøven fra starten? Så kan du se det her.

Hvis du er noget mere velkendt inden for streaming, men stadig ikke helt er overbevist, så er Viaplay en rigtig god tjeneste. Her er der nemlig ikke et fuldstændigt overdrevent stort udbud. I stedet skifter Viaplay jævnligt deres film ud til fordel for de helt nye film, der næsten lige har været biografen.

Se de seneste Viaplay nyheder her.

Andet spændende til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *